Over Javea

Javea/Xàbia heeft gedurende het hele jaar een mild, aangenaam klimaat. De berg Montgó beschermt dit deel van Spanje tegen continentale koude in de winter, terwijl de zee meestal oosterse wind aanvoert, wat in de vaak hete zomermaanden heerlijk verkoelend werkt. Hierdoor beschikt Javea/Xàbia over een van de meest aangename vormen van microklimaat. De temperatuur, gemeten over het hele jaar, ligt tussen de 17º en 22º graden. Verdeeld over de maanden van het jaar betekent dit voor januari: 12º, februari: 11º, maart: 13º, april: 16º, mei: 18º, juni 22º, juli: 26º, augustus: 26º, september: 23º, oktober: 19º, november: 15º en voor december een gemiddelde temperatuur van 13º.

Groen is de alles overheersende kleur van het landschap, ook al zou je dat, komende vanuit Alicante, misschien niet direct verwachten. Echter, wanneer u op uw rit naar een van onze villa’s het toeristische Benidorm met zijn hoogbouw, eenmaal achter zich hebt gelaten, ziet u het landschap steeds groener worden

Over het algemeen korte stormachtige en heftige regenbuien komen met name voor in de maanden september, oktober en december. Het zijn typisch mediterrane stormen die plaatselijk bekend staan onder de naam “gota fria” (koude druppel).

Golf in Javea

Bezoekers zijn van harte welkom op de Club de Golf Javea die werkelijk op steenworpafstand ligt van VILLA NINA en op slechts 7 minuten rijafstand van CASA MONICA. Wanneer u met uw auto arriveert, dan parkeert u deze op het parkeerterrein (‘no socios’), gelegen achter het parkeerterrein. Voor vertrek dient u uw parkeerticket af te laten stempelen door de caddiemaster, of gebruik te maken van de daarvoor bedoelde machine in het clubhuis.

U kunt  iedere dag van de week vanaf 10.00 uur boeken, niet langer dan één dag van tevoren. Telefonisch op nummer 965792584, of persoonlijk bij de caddiemaster.