Voor u vertrekt

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat u uw vakantieadres achter:

CASA MONICA                                           

Calle Rio Segura 10

03730 Javea/Xàbia

VILLA NINA

Calle Lago Garda 3

03730 Javea/Xàbia

 

Huismeester:Naam, adres en contactgegevens van onze huismeester, van wie u de sleutels krijgt overhandigd en die u wegwijs maakt in Casa Monica of Villa Nina, krijgt u toegezonden met de huurbevestiging.

 

Kraanwater is geen drinkwater.

Van het drinken van kraanwater wordt u zeker niet ziek, maar de smaak ervan is niet zoals u thuis gewend bent. U kunt in de supermarkt voor een zeer redelijke prijs 5-liter- of 8-literflessen kopen. Ook uw koffie en thee zijn lekkerder als ze zijn gemaakt van flessenwater.

 

Geneesmiddelen. Indien u medicijnen gebruikt is het verstandig om een medicijnpaspoort mee te nemen op reis. Dit kunt u bij uw eigen apotheek halen (ook in het Engels). Sommige medicijnen zoals slaapmedicatie, zware pijnmedicatie, medicijnen voor ADHD of epilepsie vallen mogelijk onder de Spaanse Opiumwet. Vraagt u daarom hiervoor een speciale verklaring van de voorschrijvend arts.

 

Muggen zijn overal te vinden, dus ook in Spanje. Naast de gewone mug heeft men in Spanje ook last van de tijgermug (mosquito tigre), een mug die oorspronkelijk uit Azië komt. De tijgermug, sinds kort ook in Nederland en België te vinden, kenmerkt zich door ongeacht het tijdstip (dus ook overdag) mensen aan te vallen en deze een pijnlijke muggenbeet te bezorgen. Neemt u daarom een anti muggenmiddel mee waarin DEET zit. Gelukkig is de overlast van muggen bij beide huizen zeer beperkt, maar 100% vrij van muggen zijn we helaas niet.

 

Indien u over een navigatiesysteem beschikt met een Europese kaart (bijv. TOMTOM), neemt u dit dan mee als u naar Spanje reist. Mocht u een navigatiesysteem huren bij de autoverhuurder, checkt u dan of het werkt vóórdat u vertrekt met de auto. Er zijn ons al verschillende gevallen gemeld van niet werkende systemen.

 

Tom-tom-adres Villa Nina: Spanje; Javea ; Calle Lago Garda ; nr 3.

U kunt ook de coördinaten ingeven: N 38.7444375, E 0.152015

 

Tom-tom-adres Casa Monica: Spanje; Javea ; Carrer Rio Segura ; nr 14. N.B. het huis heeft nummer 10 en de straat heet in het Spaans “Calle Rio Segura”, maar sommige GPS-systemen brengen u dan naar een adres (vlak) in de buurt. Ook Google Earth geeft, als u nr 10 ingeeft, niet precies de juiste locatie aan.

U kunt ook de coördinaten ingeven: N 38.757360, E 0.166709

 

Wij wensen u een goede reis en een heel prettig verblijf!